WEBSITE MET WIX

WaarOM is een website maken zo moeilijk?

 

Als zelfstandige ondernemer ben je op een heel bezielde manier met je vak bezig. 

Je wil de wereld mooier maken en wat je doet staat niet ver af van wie je bent.

Een belangrijke stap in het realiseren van je missie is het tonen aan de buitenwereld wat je precies te bieden hebt en waarin je uniek bent. Zodat je je ideale klanten kan aantrekken. Dit is niet evident, en misschien herken je het volgende wel:

 • Je slaagt er maar niet in je missie of wat je doen te vertalen in woorden of beelden die begrijpbaar én aantrekkelijk zijn voor je potentiële klanten.
   

 • Je wil een website, maar hebt geen idee wat hier allemaal op moet komen. 
   

 • Je krijgt geen heldere structuur in alles wat je zouden willen vertellen: wat is hoofdzaak, wat is bijzaak, wat moet verteld, wat niet?

 • Wat je doet is niet voor de hand liggend bedrijf, dus dus hoe verwoord je dat in hemelsnaam
   

 • Je weet niet hoe je al die info moet vertalen naar info die voor de klant relevant is. Vaak ben je zelfs nog niet zo bewust van wie je klanten precies zijn. Je onderneming is zo persoonlijk dat je vooral met jezelf, je eigen proces en jouw specifieke diensten bezig bent.


Resultaat? Je schrijft, herschrijft, en blijft eindeloos bezig. De allereerste site die ik voor mezelf wou maken heeft 10 jaar geduurd! 10 jaar! Ik herken dus de worsteling en weet intussen gelukkig hoe dit komt en waarom het helemaal normaal is dat het moeilijk is:

 • Schrijven over jezelf is heel erg eng. Je schrijft vanuit een gekleurde bril en past onbewust heel wat zelfcensuur toe. 

 • Je bent een kei in je vak, en daardoor geen kei in het schrijven van teksten, in marketing, of in het bouwen van een site. Tenzij dit natuurlijk je vak is ;)

 •  Je zit er zelf teveel middenin, waardoor je geen afstand kan nemen en helder de rode lijnen, de hoofd- en bijzaken kan zien.

 

Dit is ontzettend jammer, want ondertussen word je niet gevonden door jouw potentiële klanten!

HOE KAN HET ANDERS?

Om een website te maken die effect heeft, en die dus jouw klanten aantrekt, dien je jezelf heel wat vragen te stellen: Wie ben jij? Wie is je klant? Hoe denkt je klant? Waarin precies verschil jij van je concurrenten? Welke stijl past bij jou? Om een authentieke site te krijgen kan niemand anders dan jij deze vragen beantwoordenVervolgens is het nodig dit alles in een structuur te gieten die werkt. 

De juiste dingen dus, op de juiste manier!

Als copywriter met een rugzak vol Wix kennis kan ik je daar uitstekend bij helpen! Jij zal nog heel wat huiswerk te doen krijgen - anders kan het geen authentieke site worden -, maar het proces zal veel vlotter en sneller verlopen, én zal resulteren in een website die ook effectief haar doel bereikt. 

WaarOM WIX?

Wix is een online website tool waarmee je relatief eenvoudig een website kan maken zonder programmeerkennis. Dat maakt ook het onderhouden van je site heel eenvoudig. Er zijn andere platforms op de markt zoals Wordpress, die veel meer functionaliteiten hebben, maar ook veel moeilijker zijn. Als zelfstandig ondernemer heb je vaak niet zo veel nodig, en dan voldoet Wix ruimschoots. Hoe eenvoudiger het beter, is mijn motto. Zo haal je er zelf het meeste uit.  

 

Zelfs al is Wix heel eenvoudig, en kan iedereen in theorie zelf een verbluffende site maken, de praktijk is helemaal anders. Zowel technisch, want alles is nog uit te zoeken, als inhoudelijk zoals ik hierboven al vertelde... 

Daarom is het een slimme investering om toch ondersteuning in te schakelen zodat je een site krijgt die er professionele uitziet en die ook effectief werkt. 

HOE GAAN WE TE WERK?

Het uitdenken en realiseren van een website is vaak als een geboorteproces. Tijdens het proces ontstaan verschuivingen, worden dingen helder of poppen er belangrijke vragen op. Hoe helderder de dingen op voorhand zijn, hoe vlotter de geboorte. 

 

Daarom starten we altijd met een uitgebreid intakegesprek van 2à3 uur waar ik je de pieren uit de neus vraag. In dit gesprek hebben we het uiteraard over de inhoud van de site, maar ook over de stijl en de functionaliteiten. 

Met deze info ga ik aan de slag om een eerste ontwerp van de homepage te maken, inclusief de teksten erop en stel ik je een algemene look en structuur voor. Na deze feedlackronde volgen de volgende pagina's. Op het einde is er een tweede feedbackronde waar alles wordt overlopen en aangepast indien nodig. 

In heel dit proces zet ik al m'n energie en talenten in om je site helemaal te laten matchen met wie jij bent en wat je klanten nodig hebben. Ik ben echter (nog ;) niet helderziend, dus heb ik jou hier ook hard in nodig. Regelmatig overleggen we over inhoud, klemtonen, vraag ik input of je mening. Alleen zo krijg je een echt authentieke site. Verwacht je in dit geboorteproces dus ook maar aan een (klein) beetje persen. 

Zin om samen aan de slag te gaan? Dan is het fijn om eerst even te horen wat je precies wil, dan kan ik je een prijsopgave maken. 

Wanneer kies je beter een andere websitebuilder?

Wix is een fantastische platform, maar uiteraard niet voor iedereen de beste oplossing. Wil je een complexe database, een complex inschrijfsysteem helemaal op maat, of een andere tool met vereisten die buiten de gewone vragen liggen, dan volstaat Wix mogelijk niet. In dat geval zoek je beter meer uitgebreide tool, of laat je een site op maat maken. 

Wil je graag elders je site laten bouwen, maar me toch inschakelen voor het schrijven van je teksten en het mee uitdenken van je structuur? Dan kan! Contacteer me vrijblijvend met je vraag.

 Wat anderen zeggen

 

 CONTACT

Interesse?
Neem dan contact met me op,
ik maak graag tijd voor je vrij om te kijken of we kunnen samenwerken. 

Een groter project?

Dan ontmoet ik je graag even live, helemaal vrijblijvend. De weg naar het resultaat is voor mij even belangrijk als het resultaat zelf. 

Liesbet Fastenaekels

Winningstraat 4 - 3870 Mettekoven (Heers-Limburg)

0498 81 90 83

liesbet.fastenaekels@telenet.be

 • Facebook - grijze cirkel
 • LinkedIn - grijze cirkel
 • White LinkedIn Icon
 • White Facebook Icon

* Deze gegevens worden enkel gebruikt om je vragen te beantwoorden, geenszins voor promotie- of andere doeleinden. 

© 2018 by Boenk d'erop! Proudly created with Wix.com